Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze kroki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałem się zapoznać z pisaniem "cheatow" do gier.

-Od czego zacząć?

-Co trzeba umieć?

-Co dalej?

itp, jeśli jest jakaś osoba która zna się na ten temat proszę o odp w komentarzu. 

Z góry dzięki,

Pozdr, Filip

Opublikowano

- Zacząć od nauki programowania. Najlepiej od C++, ponieważ nie programujesz tam tylko obiektowo i imo jest to ułatwienie dla tych, którzy się uczą. A język ten ma wiele możliwości m.in. właśnie programowanie cheat'ów.

- Programować i znać się na budowie programów, do których chcesz budować cheat'y. Nie chodzi o konkretną dla każdego programu, ale podobne oprogramowania mają mniej/więciej podobne założenie co do tego jak się go napisze. Jak się nauczysz C++ i zagłębisz się w temat to sam zrozumiesz.

PS: Jak chodzi Ci tylko o programy typu kliknij tutaj i nie masz większy ambicji to naucz się tylko AutoIT

Opublikowano

ksiazki od c++ mam (symfonia c++ - Dobra ona na start?) czytajac ja kilka razy cos rozumiem lecz o pisaniu cheatow i jak to dziala nie czuje.

Opublikowano

Znajomość winapi nie ma nic wspólnego z pisaniem cheatów. A tym bardziej nie od tej strony.

@topic

pobaw się trochę z cheat engine, jak jesteś ogarnięty to załapiesz co dalej

Opublikowano

nie wiem jak to sie nazywa, ale chyba chodzi o te źródłowe gówna? tak? i z tego potem cheata piszesz

a takie cheat engine dziala do kazdej gry?

Opublikowano

Znajomość winapi nie ma nic wspólnego z pisaniem cheatów. A tym bardziej nie od tej strony.

To jak Ty chcesz posługiwać się uchwytami okien?

Opublikowano
Opublikowano

Ale co to ma do pisania cheatów? Nie trzeba tego robić. Na prawdę.

Wierzę Ci. Najwyraźniej byłem całe życie w błędzie. Zanim cokolowiek robiłem przy grze łapałem uchwyt jej okna oraz kurs winapi natchnął mnie do pisania cheat'ów. Wybacz mistrzu mój błąd.

Opublikowano
Wierzę Ci. Najwyraźniej byłem całe życie w błędzie. Zanim cokolowiek robiłem przy grze łapałem uchwyt jej okna oraz kurs winapi natchnął mnie do pisania cheat'ów. Wybacz mistrzu mój błąd.

To do czego ci to niby potrzebne?

Opublikowano

Do czego niby mu potrzebny kurs C++? Robienie botów jest za trudne w tym języku, naucz się porządnie AutoIT i to powinno wystarczyć.

Opublikowano

Do czego niby mu potrzebny kurs C++? Robienie botów jest za trudne w tym języku, naucz się porządnie AutoIT i to powinno wystarczyć.

Ja p******e kolejny ekspert.

Opublikowano

czemu ktoś kto ćwiczy na siłowni robi wyciskanie sztangą, skoro może zrobić pompki? Przecież łatwiej zrobić pompki (lecz efekty nie będą takie same).

Opublikowano

To do czego ci to niby potrzebne?

Na przykład do memory hack'a. Bierzesz uchwyt, żeby program nadpisywał pamięć w danym procesie. No chyba, że są inne sposoby, o których mi nie wiadomo.

Opublikowano
Na przykład do memory hack'a. Bierzesz uchwyt, żeby program nadpisywał pamięć w danym procesie. No chyba, że są inne sposoby, o których mi nie wiadomo.

Wystarczy się podpiąć pod proces tylko.

I nie mów mi, że trzeba przerobić cały kurs po winapi, żeby to zrobić.

Opublikowano

Wystarczy się podpiąć pod proces tylko.

I nie mów mi, że trzeba przerobić cały kurs po winapi, żeby to zrobić.

Nigdy tak nie powiedziałem. Po prostu mnie kurs winapi naprowadził na to jak programować takie rzeczy. A zresztą taki cheat robiony pod winapi przejrzyściej wygląda. Częściej się też spotykałem z kodami używającymi tej biblioteki. Miałem po prostu takie intencje, że autora to też naprowadzi.

Opublikowano

Wpisujesz w youtube "c++ cheat engine" i oglądasz kilka pierwszych wyników, aż zrozumiesz. A ja od siebie mimo wszystko polecam nauczenie się do tego winapi.

Opublikowano

tylko ze ja dalej jestem w glebokiej d***e i nie ogarnaim ^.^ :D

co w koncu mi polecacie

Jeden z najpopularniejszych języków skryptowych jest AutoIT - służy on do automatyzowania różnych czynności (np. przesuwanie kursora, klikanie itp). Tak jak wspomnieli panowie powyżej, zapoznaj się z Cheat Engine. 

Tak naprawdę "czity" można pisać we wszystkim. Ale radzę Ci zapoznać się z C.

Opublikowano

Najlepiej to dowiedz się czegoś o silniku gry do której chcesz napisać cheata, pościągaj jakieś Sourc`e. Ja zaczynałem z grą Infestation: Survivors Stories.

Poszukaj sobie source ESP, znajdź offsety/structs`y czyli np. kod gracza, jego pozycja, broń. To pozwala Ci zrobić ESP

Offsety znajdziesz w programie np. Ida Pro

Ale lepiej zacząć od właśnie robienia trainerów w cheat engine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...